Правим опит за рекорд на "Гинес" по табла

Правим опит за рекорд на "Гинес" по табла | StandartNews.com

Опит за подобряване на световния рекорд на "Гинес" за най-много участници в игра на табла за 1 час ще се състои на 16 юли в спортната зала на к.к. Албена с начален час 10:00ч. Участие могат да вземат всички желаещи. Сегашният рекорд принадлежи на Турция- в град Мерсин се събират 632 участника, които играят табла в рамките на 1 час. Очаква се в К.к. Албена да се съберат над 700 играчи. Желаещите да станат част от опита за рекорд могат да следят актуална информация на официалната Facebook страница – Facebook.com/backgammon2016. Организаторите предвиждат томбола за всички участници, на която ще бъде изтеглен един , който ще спечели 1000 евро.

За запалените табладжии ще се проведе и турнир по табла ,който е част от „Седми Турнир по табла Plomari 2016", където ще бъдат предоставени и допълнителни награди от к.к. Албена- I място- 7 дневна почивка за двама ; II място- 5 дневна почивка за двама; III място и IV място - 3 дневна почивка за двама. Турнирът е с начален час 14:00ч . Всички желаещи да се запишат трябва да имат навършени 18 години. Записването става на място след 12:00ч.

Играе се само права (обикновена табла). След достигане на основните 32 участници, финалните 5 кръга ще започнат в 20:00ч в р-т Рай (плажна алея).

За шестте години, в които се провежда „Турнир по табла Plomari", късметът си опитаха над 10 000 участника, които се бореха за голямата награда- 5 дневна почивка за двама All Inclusive в Гърция. За приятната атмосфера и доброто настроение на участниците в турнира се грижи Димитър Туджаров- Шкумбата. Турнирът в Албена е част от веригата, която стартира на 2 юни в зала "Универсиада" в София от 19,00 ч. За седма поредна година любителите на таблата и хубавото узо ще могат да се забавляват в очаквано добра комбинация. Само след 3 дни стартира седмото издание на турнира по табла за любители "Plomari". През миналата година надпреварата мина под рекорден интерес, а финалите в София се превърнаха в истинско зрелище. Освен големият водещ на програмата - Шкумбата, на събитието присъстваха още футболните хора Наско Сираков и Валентин Михов, легендата в борбата Александър Томов, Ники Кинчев, Башар и Карла Рахал, Краси Минев и много други. Очаква се голяма част от тях да присъстват и на откриването на турнира за тази година в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай