Посрещнаха Радо Янков с гайди (ВИДЕО)

Посрещнаха Радо Янков с гайди (ВИДЕО) | StandartNews.com

Първият български носител на Световна купа в зимните спортове Радослав Янков и неговия треньор Георги Атанасов – Джоко бяха посрещнати подобаващо на летище София.

26-годишният сноубордист се прибра с полет от Мюнхен, след като в неделя във Винтерберг (Гер) спечели големия кристален глобус в паралелните дисциплини.

Специално от Чепеларе за посрещането пристигнаха с автобус 50 от най-големите приятели на Янков. С тях бяха и гайдари, които огласиха залата за посрещане на летище София с традиционните за Чепеларе ритми.

Янков взриви летището като се появи с купата в ръцете. Секунди по-късно той и треньора му получиха огромни букети от Илона Станева (на снимката), директор „Маркетинг и реклама" във Fibank, генерален спонсор на БФСки. От името на федерацията тандемът бе зарадван с цветя от генералния секретар Пепа Мицева.

„Чувството е неописуемо. Това е голяма тежест и съм на седмото небе, че успяхме да постигнем такъв успех. Това са години труд, лишение и търпение. Всеки минава през перипетии, но в крайна сметка купата е у нас", сподели развълнуваният Янков.
„Не съм планувал спечелване на Златен глобус предварително. Благодаря на всички. Олимпиадата е и близо, и далеч. Преди това има Световно първенство и се концентрирам върху него", добави Янков.

Треньорът му Георги Атанасов, който в деня на прибирането си стана баща на малката красавица Ева също бе на седмото небе. За него феновете бяха подготвили макет на световната купа, но от памперси.

„Следващият сезон ще има по-големи очаквания към нас. Готвим се, тренираме и се надявам нещата да се получат. Горд съм и нямам търпение да си видя детето", каза Атанасов.

Радо получи и Бяла лястовица от „Господари на ефира" за положителните емоции, които донесе на цяла България с триумфа си за световната купа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай