Попов спечели сребро на олимпийския фестивал

Попов спечели сребро на олимпийския фестивал | StandartNews.com

Малбун. България стартира със сребърен медал участието си в Европейския младежки олимпийски фестивал (до 18 г) в Австрия и Лихтенщайн. Големият талант на алпийските ни ски Алберт Попов (първия отляво на дясно) блесна днес още в гигантския слалом, който се проведе в Малбун (Лихт). 17-годишният софиянец бе шести в първия манш, но с отличен втори в който бе най-бърз от всички заслужено спечели сребърния медал. Пред него само на 0,28 сек се нареди Паскал Фриц (Ав). Йоан Тодоров допълни силното българско представяне с осмото място. Радослав Дурев е 44-и. Слаломът, който е по-силната дисциплина на Попов и останалите ни алпийци е на 28 януари.

"Отличната подготовка и отборната работа дават очакваните резултати, коментира от Малбун Иван Каневчев, директор на алпийците в БФСки.

В ски бягането на 10 км Николай Виячев е 64-ти, а след кратката програма във фигурното пързаляне Теодора Маркова е 20-а. Утре на фестивала ще участват още 16 български таланти, сред които и Мартин Зографски, брат на световния шампион при младежите Владимир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай