Подаряват 15 топки за Евро 2016 на "Албена Къп"

Подаряват 15 топки за Евро 2016 на "Албена Къп" | StandartNews.com

Впечатляващите 15 000 лв. очакват като награден фонд участниците в двата аматьорски турнира за "Албена Къп" тази година, съобщиха организаторите на пресконференция днес. Надпреварите по минифутбол и тенис на маса отново ще съберат тимове и индивидуални представители от цялата страна на състезанията предвидени в края на следващата седмица - от 9 до 12 юни - в курортен комплекс Албена.

Лично футболната легенда Димитър Пенев представи подробности около предстоящите турнири. „Чудесна инициатива и най-доброто е, че подпомага развитието на аматьорския футбол. Тази година ще можем да съчетаем мачовете в Албена с коментари за срещите на Европейското първенство във Франция. Вечерта ще гледаме по телевизията, а през деня ще показваме на терена какво сме видяли и научили от европейските майстори," каза знаменитият треньор, който от край време насърчава надпреварите по минифутбол из цялата страна.

"Това е петото издание на турнира, уникален с това, че съчетава ранната почивка на море с участие в престижни аматьорски състезания. За това спомага изключително изгодната промоционална оферта, която домакините от к.к. Албена са приготвили за желаещите да участват," заяви Наталия Димитрова от "Турист Спорт Холидейс".

Новото тази година е организирането на специална вечер на „Приятелството във футбола". На нея ще бъдат раздадени 15 от официалните топки, с които ще се играе на започващото на 10 юни във Франция Европейско първенство.

За футболните шампиони на Албена къп са приготвени 3200 лв., паричните премии са до осмо място. Право на участие имат всички отбори, регистрирали се съобразно утвърдения от организаторите образец на интернет страницата www.albenacup.com и след заплащане на съответната такса. Всеки тим се състои от 8 до 10 състезатели.

За двата спорта отборите и участниците могат да включат в групата си допълнителни придружаващи лица(водачи, треньори, семейства, приятели, фенове и т.н. без участие в състезанията), които ползват настаняване на преференциални цени.

„Миналата година турнирът по тенис на маса бе изключително интересен, това лято също се очертават класни двубои. За това спомага и солидният финансов бонус, като най-добрите ще си разделят общ награден фонд от 3000 лв.," смята Стефан Китов, президент на БФТМ.

Организаторите от Албена и Турист Спорт Холидейс са се погрижили лятото да започне с много емоции, съчетани с отличните хотели и перфектните спортни съоръжения на комплекса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай