Почина пилотът Тодор Славов

Почина пилотът Тодор Славов | StandartNews.com

Пилотът Тодор Славов е починал при тежък инцидент, случил се на провеждащото се днес рали "Твърдица-Елена". Първоначално информацията беше, че пилотът и навигаторът му Петър Илиев са в тежко състояние. 

Инцидентът с 31-годишния Славов и навигаторът му Петър Илиев се случи на 6-7 километра след Твърдица в посока Елена. След катастрофата пристигна Гражданска защита, за да разреже автомобила. Линейките натовариха двамата и тръгнаха веднага за Сливен, откъдето хеликоптер трябваше да ги транспортира към София.

Славов бе поставен на изкуствено дишане, но въпреки усилията на лекарите почина. Навигаторът Петър Илиев е стабилизиран и е без опасност за живота. Катастрофиралият екипаж е от Варна.

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов заяви, че все още не са ясни причините за адската катастрофа, в която загина пилотът Тодор Славов.

Автомобилът е катастрофирал на прав участък с лек завой в близост до рудник Твърдица, на около 10 км от града. Атанасов каза, че пътното платно не е било мокро или хлъзгаво, пише "Фокус".

Това е втората катастрофа на Славов по време на ралито. В събота се откъсна колело на колата му и той не завърши първия ден от състезанието.

Славов е роден на 22 януари 1984 във Варна, в семейството на Слави и Татяна Славови. Бащата работи в сферата на строителството а майка му в системата на застраховането. Завършва средното си образование във варненската Математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Записва във Варненският Технически Университет, където учи специалност "Двигатели с вътрешно горене".

Състезателната си кариера Славов започва през 2005 година, когато дебютира в планинското състезание "Търговище", където управлява състезателен автомобил Опел Корса, от клас N2.

Първото му рали състезание е Рали Стари Столици 2005 година, където завършва шести. Две състезания по-късно той печели и първата си победа в клас N2 - Рали Хеброс, което го изкачва до второто място в генералното класиране за клас N2. В края на годината завършва на трето място в класа си.

Тодор Славов е посланик на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 година. Във връзка с това, той участва в редица инициативи за популяризирането и.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай