Победителка от Световната купа ще кара в Пампорово

Победителка от Световната купа ще кара в Пампорово | StandartNews.com

Победителката от паралелния слалом за Световната купа в Москва 2013 Лена Дюр (Гер) е най-титулованата алпийка, която ще участва в двама слалома за Европейската купа в Пампорово. Освен първо място за СК Дюр има в кариерата си и бронзов медал от отборната надпревара на Световното по ски в Шладминг 2013.

Също с бронзов медал в отборната надпревара, но от първенството на планетата в Бийвър Крийк 2015-е е и водещата състезателка на шведския тим в Пампорово Ана-Свен Ларсон. Потвърждение за високия ранг на стартовете в родопския курорт е и участието на водачката в генералното класиране за Европейската купа Марен Скьолд (Нор - на снимката). На старт ще застане и лидерката в слалома за Европейската купа Катерина Галхубер (Ав). През този сезон те влиза 4 пъти в зоната на точките за Световната купа. Нейното най-предно класиране за СК е от слалома във Флахау (Ав), където завърши 11-а. Общо 74 състезателки от 20 нации за заявени за участие в стартовете в Пампорово. С най-голям отбор е Швейцария - 10 алпийки. Сред тех се откроява името на Ясмина Сутер, бронзова медалистка в слалома от първите младежки зимни олимпийски игри в Инсбрук.

Лидерка на френския отбор е Лори Мужел, която е 17-а в слалома от световното във Вейл и Бийвър Крийк 2015 и в момента 19-а за Световната купа в слалома. България ще бъде представена от най-добрите си алпийки начело с опитната Мария Киркова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай