Пилот се отърва невредим в каскада на рали

Пилот се отърва невредим в каскада на рали | StandartNews.com

Не мина без произшествие и по време на втория кръг от Националния автомобилен шампионат на България, който се проведе в неделя в Благоевград. Състезател катастрофира зрелищно на ралито по планинско изкачване. Пилотът на АСК "Проспийд" с автомобил "Сузуки Суифт" се преобърна на един от завоите към село Делвино още на първия манш на надпреварата.

За късмет шофьорът се отърва без драскотина. Той бе аплодиран от намиращите се наблизо зрители, след като излезе невредим от преобърналата се по таван кола. Заради инцидента с пилота състезанието бе прекъснато за около един час. В 10-то юбилейно планинско рали се включиха 42 екипажа от страната, Македония и Гърция.

Стотици фенове на високите скорости отрано заеха места край трасето, което бе от благоевградския квартал „Еленово" до село Делвино. Диана Стоянова от благоевградския клуб "Диамо" бе единствената жена сред състезателите. Всички автомобилисти се включиха в Националната кампания "Да засадим дърво". В средата на трасето на отбивката за пътя за Мемориала "Кръста" засадиха фиданки преди началото на ралито.

За безопасното провеждане на ралито се грижиха десетки полицейски служители, както и няколко медицински екипа. Миналата година пострада 10-годишно дете, което гледало надпреварата. То бе ударено в главата от изхвърчал камък под гумата на една от колите, когато се преобърнала трасето. Момчето бе транспортирано до Спешно – приемно отделение, за щастие медиците не установиха тежки травми.

Награждаването на победителите бе следобед на старта на състезанието в началото на пътя за село Делвино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай