Петте грации - новата гордост на България

Петте грации - новата гордост на България | StandartNews.com

Спортисти покориха сърцата на златните момичета

Сплотени са като юмрук. За тях треньорката им Ина Ананиева казва "Не мога да ги деля. Те са като петте пръста на ръката ми". Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова - новите златни момичета на България. Световни шампионки, отбор на 2014-а, жени на годината. Стартът на 2015-а също е зашеметяващ. Натриха носа на рускините насред Москва и им отмъкнаха първото място.

В ансамбъла по художествена гимнастика няма лидери. Всички се допълват. Михаела е героят - минала е през всичко, силен характер. Християна е интелект, всеотдайност и трудолюбие. Ренета е водачът, който диктува темпото. Когато е в кондиция, и отборът е на върха. Цветелина Стоянова е полъхът, който показва на килима каквото трябва. Цветелина Найденова е войникът - здрава или болна, тя е в залата и работи на 100 процента. Всички са студентки в НСА, а от петте само Михаела е омъжена - за шампиона по бойно самбо Борис Величков.

 

 

Михаела е капитан на отбора. Абсолютна зодия Везни - уравновесена, мълчалива. За нея президентът на федерацията Илияна Раева казва: "Тренира равномерно, без нерви, стиска зъби, преглъща и успява". Започва да се занимава с художествена гимнастика 7-годишна в "Академик". Анна Бесонова е любимата й спортистка. Обича да ходи по магазините и на кино с другите момичета от ансамбъла. Обожава да готви и именно благодарение на кулинарните си умения покорява сърцето на своя любим Борис. Омъжва се за него през 2012 г., а той я окуражава да остане в гимнастиката. Нейните съотборнички са шаферки на сватбата й. С мъжа си се запознава в кино, където била с общи приятели. Самбистът й предлага брак на Нова година в Роженския манастир.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ренета е от Пазарджик. Изключително женствена, типична Дева, с вроден усет към красотата на движенията. Има невероятно благ характер. Понася всичко дори да не е виновна, шушукат за нея. Признава, че и тя е от групата "фенове на шопинга". Обича да харчи пари и да си купува глезотийки. Книгите са нейната страст. Фен е на домашно приготвената храна, на манджичките като пиле с картофки, например. Обожава домати със сирене. След световната титла приятелят й Иван Бацанов, бивш плувец, я изненада с почивка на Хаваите.

 

 

 

 

 

Огнената Християна, зодия Стрелец. Илияна Раева е наказвала отбора заради нея. Строгият специалист признава, че Хриси е момичето, което може да я накара да изригне, но пък й е слабост. В същото време е от най-безстрашните гимнастички, с невероятна психическа устойчивост и мотивация. Изпълнява едни от най-рискованите елементи. С канадско гражданство е, тъй като е родена в страната на кленовия лист. Има още две сестри. Родителите я водят в залата още на 4 години. Самата тя признава, че не е имала нормално детство. Само тренировки и уроци. "Семейството ми е на море през лятото, а аз съм в София - в залата. Докато бях по-малка, баба и дядо ме гледаха, свикнах да се справям сама", разказва за себе си грацията. "Како, ти никога не си ми била на рождения ден. Аз ще го празнувам, когато ти си при мен", често пък се оплаквала сестричката й. Фен е на волейбола. Не пропуска мач на националите. Ходи с бивш футболист на "Славия" - Вили Вълков.

 

 

 

Цветелина Найденова, истински Телец - силна, уверена, упорита, със страхотно самочувствие, умее да се налага. Знае кога да замълчи, кога да отговори. Започва да тренира в "Славия", когато е на 4,5 години. Признава, че обожава да хапва шоколад. Иначе харесва спагети, пица, макдоналдс. Гледа филми, като предпочита романтики и драми. "Тетрадката" е един от най-любимите й.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цветелина Стоянова - голяма екзотика, зодия Дева. Постоянно е във фокуса на фотографите от цял свят. За разлика от съотборничките й, които са заедно от олимпиадата, тя е с тях малко повече от 2 години, но допринася за завършения облик на ансамбъла. Преди това е била състезателка в индивидуалното. Цвети е от спортно потекло. Нейн баща е прочутият боксов специалист Йордан Стоянов-Старото. Брат й е бивш национал по бокс Найден Стоянов. В свободното си време предпочита разходките с домашния си любимец Лиска - породиста италианска хрътка. Разчита на подкрепата на вратаря Александър Любенов, който сега играе в ""Локо" (ГО).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай