Първа титла за Розберг

Първа титла за Розберг | StandartNews.com

Упоритият Нико Розберг, когото легендата Ники Лауда определи като свое копие, се добра до първата си титла във Формула 1. Германецът, който през сезона беше определен от Бърни Екълстоун като недостатъчно атрактивен, за да е лице на най-бързия спорт, тъй като страни от публичната слава, удържа аванса пред съотборника си Люис Хамилтън в последното състезание в Абу Даби.

Двамата за пореден път бяха основните герои на пистата – те стартираха от първите две позиции, а Люис спечели 4-ата си поредна победа. Розберг финишира втори след британеца, след като през цялото време го следваше зад гърба, но без сериозни опити да го атакува и изпреварва. Така Нико запази върха с едва 5 точки преднина и се реваншира за предишните 2 сезона, в които Хамилтън му отмъкна титлата.

„Направих всичко, което можах, но Нико беше много бърз, обясни Хамилтън. - Той нямаше никакви сериозни проблеми през цялата година и затова сме на тези позиции. Все пак той свърши фантастична работа и аз го поздравявам. Чакам с нетърпение следващата година." Първите думи на Розберг бяха към баща му Кеке: „Благодаря на майка ми и баща ми! Чувството е невроятно, защото състезанието беше напрегнато – невъзможно е да се опише колко напрегнато."

Пилотът на "Макларън" Дженсън Бътън, който отбеляза последния старт в кариерата си, не успя да финишира заради проблеми с болида, но беше изпратен на крака от благодарната публика на „Яс Марина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай