Партик Хики поздрави българската делегация на Олимпийския Фестивал

Партик Хики поздрави българската делегация на Олимпийския Фестивал | StandartNews.com

Лихтенщайн. Българската делегация на Европейския младежки олимпийски зимен фестивал получи поздравления за спечеления сребърен медал лично от президента на ЕОК Партик Хики. Шефът на европейските олимпийски комитети заяви в разговор с генералния секретар на БОК Белчо Горанов, че е останал впечатлен от успеха на Алберт Попов в гигантския слалом. Според Хики младият български алпиец притежава прекрасни качества и има отлично бъдеще.

Наред с това президентът на ЕОК е останал впечатлен от цветовата гама в облеклото на младите български спортисти и от качеството на екипировката. В края на срещата Патрик Хики е пожелал нови успехи на българите на фестивала в Австрия и Лихтенщайн.

Шефът на европейските олимпийски комитети е сред най-влиятелните личности в световното олимпийско движение. Той стои начело на мащабния проект за стартиране на Европейски олимпийски игри, който това лято ще стане факт от 12 до 28 юни в азерската столица Баку. Те ще са веднъж на 4 години и в първото издание са включени 20 вида спорт (олимпийски и
неолимпийски). Игрите са собственост и се ръководят от Европейските олимпийски комитети(ЕОК). Очаква се участието на повече от 6000 спортисти, които ще бъдат селектирани и ръководени от техните национални олимпийски комитети (НОК). За 11 от 20-те спорта, включени в програмата на Баку 2015, е предоставена възможност за спечелване на квоти за
Олимпийските игри Рио 2016, съобразно спецификата на отделните спортове и условията на съответната Международна федерация. До този момент България има спечелени 104 квоти в 12 спорта за участие в първите Европейски олимпийски игри в Баку.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай