Парламентът награди трима млади атлети и техните треньори

Парламентът награди трима млади атлети и техните треньори | StandartNews.com

Трима от талантите на българската лека атлетика Веселин Живков, Мартин Живков и Неда Ненова от клуб "Академик" (София) и техните треньори Моника Гачевска и Христо Стоянов бяха наградени за отличното им представяне на Европейските детски лекоатлетически игри в Бърно през септември. Плакетите в Парламента им връчи лично зам.-председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС проф. Вили Лилков.

Церемонията се състоя в една от залите на Народното събрание в присъствието на Тодор Стефанов, кандидат за общински съветник в София. В непринуден разговор бяха дискутирани проблемите, пред които е поставен българският спорт. Г-н Лилков пожела на младите български атлети още много успехи в леката атлетика, но наред с тях – и в учението. "Тези награди са и признание за нивото на българската лека атлетика, заяви треньора на талантите Христо Стоянов-Професора.

Децата и техните родители бяха разведени из кулоарите на Парламента и присъстваха на част от заседателната сесия. Тази висока чест се оказва за първи път на млади български спортисти. По време на игрите в Бърно Веселин Живков спечели златен и сребърен медал, съответно на 300 и 60 м, неговият брат-близнак Мартин извоюва сребро на 300 м, а Неда Ненова се класира четвърта на скок дължина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай