Пампорово прие четвърти кръг от Българските Ендуро Серии

Пампорово прие четвърти кръг от Българските Ендуро Серии | StandartNews.com

През изминалия уикенд Пампорово бе домакин на третото поредно издание на събитието Elevation999.  Над 60 човека от жялата страна, както и представители от Русия и Унгария се включиха в екстремото предисзвикателство и премериха сили със собствените си възможнсти. Това съобщиха от пресцентъра на курорта. 

Състезанието тази година беше четърти, предпоследен кръг от Българските Ендуро серии и предизвика някои от най-добрите ни състезатели, които бяха изправени пред изключителна трудна и оспорвана надпревара.

С трета поредна победа се отличи Иван Колев, който е временен водач в турнира и успя да се справи с всичките 5 специални отсечки на състезанието за време 24.57 мин. След него се наредиха Добромир Добрев и представителя на местния отбор от град Смолян – Стоян Върбанов.

При мъжете над 30 години, състезанието бе изключително оспорвано, но като крайно най-добро време успя да постигне Андрей Балевски, следван от Емил Кръстев и Антон Настев. При дамите имаше неочакван обрат, тъй като основната претендентка за спечелването на състезането Магдалена Русева, допусна грешка и обърка един от маршрутите, което доведе до голямо забавяне и я остави на трето място. Първа успя да се класира маргарита Христова, а втора остана Йоана Начева от Rider United.
Победителите в отделните категории си тръгнаха с много парични и предметни награди, любезно предоставени от организаторите и спонсорите на събитието Нисан България, Пампороов АД, Рам байкс, Максбайк и др.

Elevation 999 бе последното събитие за сезона в Пампорово, който този уикенд ще бъде официално закрит. През изминалите няколко месеца курорта бе домакин на множество интересни събития и отново се доказа като едно от предпочитаните места за летен туризъм и спорт у нас.

От Велопарк Пампорово издават, че това е най-успешния сезон до момента и обещават да продължат да правят нови неща, с които да предизвикват все повече хора да посещават Пампорово през лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай