Оцениха лъжите на Лохте на $16 млн.

Оцениха лъжите на Лохте на $16 млн.  | StandartNews.com

Опашатите лъжи на Райън Лохте може да имат доста солена цена - 16 млн. долара. На толкова се оценяват договорите му с "Ralph Lauren", "Speedo" и "Airweave", обяви "Форбс". Плувецът попадна на мушката на цял свят, след като стана ясно, че мамил като Пинокио.

В неделя Лохте обяви, че той и съотборниците му Джеймс Фейгън, Джак Конгър и Гънър Бенц са станали жертви на въоръжен обир от страна на мними полицаи. В сряда обаче лъсна грозната истина. Телевизия "Глобо" разкри, че янките са си измислили историята, за да прикрият друг скандал. Четирима си устроили здрав запой, който приключил с потрошаването на тоалетна в бензиностанция, но за да не си докарат беля, решили да се изкарат жертви. Бенц и Конгър бяха свалени от самолета си за САЩ, а в четвъртък изпяха всичко пред властите, които вчера ги пуснаха да си тръгнат. Съдията обяви, че срещу тях има повдигнато обвинение във вандализъм и ще трябва да плащат щети. Лохте успя по-рано да се скрие в родината си, докато Фейгън все още е в Бразилия.

Райън има железни договори със спонсорите си, но нещата може да се обърнат. Най-вече под натиска на медиите в САЩ. Speedo и Airweave обявиха, че следят ситуацията, а Marriot International и Ralph Lauren не коментираха скандала. "Грозният американец!", гръмна от първата си страница "Ню Йорк Поуст" и пусна снимка на Лохте. "Заради такива като него ни мразят в цял свят. Гледат ни с недоверие в Прага, докато купуваме сладолед във Флоренция, таксиметровите шофьори ни задават странни въпроси в Ирландия. Държим се нагло, имаме свое право, макар и неволно", коментира изданието. "Има една категория - американско "бро". Облечена в скъпи дънки, лъскави обувки и тениски. После се напива до смърт и лепва етикет на цялата страна", допълва "Вашингтон поуст". "Няма значение какво е спечелил Лохте. Той циментира с тази постъпка етикета най-срамният ни олимпиец", отсече "Сан Франциско кроникъл".

Спасиха от линч тарикатите

Бенц и Когнър разбраха със стресирани погледи каква любов са посели сред бразилците. Стотици бесни граждани се изсипаха пред районното в Рио, където двамата бяха откарани, за да дадат показания. "Лъжци", "престъпници", "мръсни гринговци", ревеше побеснялата тълпа. Полицията обаче не позволи саморазправа с атлетите, които бяха набутани в джип БМВ и откарани в американското консулство в Рио, откъдето после бяха изпратени към родината.

Гринговците са лицемери, ядосват се бразилците

Ако бразилец направи подобно нещо в САЩ - ще изгние в затвора!, гръмнаха социалните мрежи в Бразилия по повод на скандала. "Бразилия може и да е каша, но този път това не е нашата. Други трябва да си я сърбат", коментира друг сънародник на Неймар. "Какво е това - направихме си шега? Правят си каквото искат и нищо не се е случило", обяви друг. "Мислят, че тук всеки може да си прави каквото иска и да си остави сметката неплатена. Това са гринговците!", гласи друг пост.

Янките: Извинявайте, развалихме празника

Олимпийският комитет на САЩ осъди действията на четиримата плувци и се извини за постъпката им. "Поведението на тези спортисти не е приемливо. То не представлява ценностите на американската нация, както и на самото събитие. Ние ще разгледаме случая отново, както и възможните последици за спортистите след завръщането си в САЩ. Извиняваме се на домакините от Рио, както и на всички бразилци за проблема, който бе причинен и развали един празник на високите спортни постижения. Нека в оставащите дни фокусът остана единствено върху спортните постижения на атлетите", гласи декларацията на янките.

Издънка плаща 10 бона

за да може да се прибере. Джими Фейгън постигна споразумение в съда с бразилските власти в замяна на паспорта си. Плувецът ще се прости с 10 800 долара от премиите, които заработи по време на игрите. Те ще бъдат преведени на сметната на бразилска благотворителна организация. Документите на Джими бяха отнети от властите, а в последните часове имаше противоречиви информации къде се намира той. Най-вероятно Фейгън е получил закрила от американското консулство в Рио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай