Откриха световното по планинско бягане в Сапарева Баня

Откриха световното по планинско бягане в Сапарева Баня | StandartNews.com

Официално бе открито 32-ото световно първенство по планинско бягане в Сапарева Баня. Церемонията по откриването се състоя в амфитеатър до Гейзера в центъра на града. Точно 350 атлети от 35 държави от 6 континента дефилираха по улиците на града със знамената, след което заеха място в амфитеатъра.

Гостите бяха приветствани от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на община Сапарева Баня Калин Гелев, президента на БФЛА Добромир Карамаринов и председателя на Световната асоциация по планинско бягане Бруно Гозелино.
"Чест е за нас да приветстваме тук най-добрите 350 атлети от цял свят, които ще защитават честта на своите държави, каза в речта си министър Кралев. - Жителите на Сапарева Баня и БФЛА провеждат за трети път такъв голям форум. Така че, мога да уверя всички атлети и гости, че ще се радват на гостоприемството на нашите домакини. Желая успех на всички".
Гостите бяха приветствани радушно и от кмета на Сапарева Баня Калин Гелев.

"Искам да ви благодаря и от името на всички жители на Сапарева Баня, че сте тук и ще вземете участие в това световно първенство. Началото бе дадено преди четвърт век, когато в Сапарева Баня бе първото състезание по планинско бягане. Днес благодарение на всички вас световното първенство се провежда тук в Сапарева Баня и честваме 25 години в това красиво кътче на България. Надявам се утре с вашата подкрепа българските национали да покажат най-доброто от себе си на световното първенство. Желая успех на всички участници и утре в този състав и с едно прекрасно тържество да отбележим отличното организиране от общината и федерацията на това световно първенство, каза пред гостите Калин Гелев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай