Откриха Летните университетски игри

Откриха Летните университетски игри | StandartNews.com

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов даде началото на „Третите летни университетски игри". Това съобщиха от Министерство на младежта и спорта и уточниха, че събитието се провежда от 27 до 1 септември в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия". В него ще вземат участие 400 студенти от 16 висши училища в България. И тази година организатор на игрите е асоциацията за университетски спорт „Академик".

„Скъпи студенти, искам да Ви поздравя за вашето участие и да Ви пожелая в бъдеще „Летните университетски игри" да се превърнат в международен спортен форум. Имам огромно желание да се включа в състезанията заедно с Вас. Успех на всички участници," каза зам.-министър Каменов.

Състезания по седем вида спорт – плажен футбол, плажен волейбол, баскетбол 3х3, плажен тенис, плуване на 50 м. в басейн, тенис на маса и плажна щафета, ще има по време на спортното събитие. Накрая ще бъде определен комплексен шампион в игрите.

Зам.-министър Каменов участва и в официалната церемония по закриването на 12-ото издание на „Летен университет 2014". „Искам да покажете на всички възрастни хора и политици какво значи думата "заедно". Вие го знаете", каза министър Каменов към участниците.

„Летен университет 2014" се проведе от 22 до 28 август в к.к. Албена и бе организирано за 12-а поредна година от НПСС, съобщиха още от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай