09:50 ч.

03.10.17

1 мин.

0

0

0

Още един българин стъпи на Манаслу

от редактор |

Още един българин стъпи на Манаслу

Българският алпинист Богдан Велев изкачи осемхилядника връx Манаслу (8163м). Това се е случило на 27 септември в шест и двайсет сутринта, съобщи Велев пред "Дневник"


Това е втори осемхилядник за Богдан Велев, които изкачи Чо Ою през 2014 г. Преди това той има успешни изкачвания на Монблан, Айлънд Пийк, Матерхорн, Елбрус (със ски).


Богдан Велев, който живее във Франция, се подготвя за експедицията на надморската височина на Париж във фитнес зала, след работа в продължение на няколко месеца. Той е четвъртият българин, изкачил връх Манаслу, след Боян Петров, Атанас Скатов и Иван Томов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент