Олимпийското село в Рио се подпали

Олимпийското село в Рио се подпали | StandartNews.com

Пожар избухна в сградата на австралийските спортисти в олимпийското село в Рио. Почти 100 атлети, треньори и представители на делегацията били евакуирани моментално. За щастие никой не е пострадал и всички се върнали по стаите си след едва 30 минути. Огънят тръгнал от кофа за боклук, намираща се в паркинга на блока.

Пожарната аларма била временно изключена заради течащ ремонт в съседна сграда. Австралийците разбрали за случващото се от дима, който започнал да се носи из коридорите. Властите в града разследват случая, като основната версия е, че огънят е тръгнал от захвърлен фас. Олимпийското село е зона, в която пушенето е забранено, но от делегацията на кенгурутата заявиха, че местните работници не се съобразавят с правилата и пушат безнаказано.

Освен лошите условия за пребиваване, от които спортистите проплакаха още при пристигането си, мерките за сигурност също всяват страх в атлетите. Бразилското правителство би шута на охранителната фирма "Артел", която трябваше да се грижи за безопасността на Игрите. От компанията трябвало да осигури 3400 души, които да се занимават със задачата, но в крайна сметка се оказало, че разполага с едва 500. На нейно място за сигурността ще отговарят бивши и настоящи полицаи, както и части от националната гвардия.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай