Олимпийски герои идват за Младите шампиони

Големият Боян Радев ще уважи церемонията на "Стандарт"

Олимпийски герои идват за Младите шампиони  | StandartNews.com

Кампанията на "Стандарт" финишира в "Арена ди Сердика"

Алберт Попов с гипсиран крак на церемонията довечера

Бивши и бъдещи олимпийски герои ще се съберат на финалната церемония "Спортните чудеса на България 2015: Младите шампиони". Тя ще се проведе довечера от 19,30 часа в столичния хотел "Арена ди Сердика" и ще бъде предавана пряко по БНТ HD. Кампанията на "Стандарт" ще завърши с награждаване на 15 от най-големите таланти в родния спорт, събрали най-много гласове в националния вот на сайта bgchudesa.bg. От 15 септември до днес над 100 000 фенове дадоха своята подкрепа за любимците си. Те можеха да гласуват за 60 от най-обещаващите ни спортисти до 23 години и 40 до 14 години. Довечера ще бъдат обявени Топ 10 при големите и Топ 5 при малките. От тях цяла България ще очаква да ни зарадват с олимпийски успехи в близкото бъдеще. Както направиха преди години двукратните олимпийски шампиони Боян Радев и Николай Бухалов, които ще бъдат сред почетните гости на днешната церемония.

Очаква се голямата изненада довечера да бъде появата на родната надежда в ските Алберт Попов, който е сред фаворитите в класацията до 23 години. Майсторът на слалома се надява да успее да дойде въпреки гипсирания си крак след тежката катастрофа в Австрийските Алпи, при която загина главният треньор на националите ни Драго Грубелник. Алберт бе изписан от университетската болница в Инсбрук едва вчера.

Специално участие довечера ще има олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, която заедно със спортния министър Красен Кралев ще дадат оценка и прогноза за бъдещето на отличените ни млади таланти.
Почетен гост на церемонията ще бъде и Йорданка Фандъкова, кмет на Европейската столица на спорта през 2018 година, за каквато беше избрана София.

В "Арена ди Сердика" ще има и солидно футболно присъствие, но както беше и на миналогодишните "Спортни чудеса", дори най-заклетите противници на терена ще бъдат първи приятели.

Сред гостите ще се извисява волейболната легенда Любо Ганев. Той ще връчи чек за екипировка "Асикс" на всички отличени таланти. Те ще получат и таблети от търговска верига "Зора".

Водещи на церемонията ще бъдат Радостин Любомиров и Антония Близнакова от спортния екип на БНТ.

Група "Инстинкт" ще весели участници и и гости в шоуто. Красивите момичета Марина Драгомирецкая, Весела Делчева и Ивелина Колаксъзова ще изпеят три от своите хитове.

Миски ще красят събитието днес

Талисманите на националните ни отбори по футбол, баскетбол и волейбол също ще уважат церемонията на "Стандарт" - "Младите шампиони". Радост Тодорова, Симона Димитрова и Ваня Запрянова ще се превърнат в асистентнки по време на награждаването. Красавиците винаги са носили късмет на националните отбори, а сега със сигурност ще допринесат за хубавата атмосфера в хотел "Арена ди Сердика".

Радост, Симона и Ваня бяха сред гостите и по време на откриването на кампанията през пролетта в Южния парк. Тогава те също се представиха на високо ниво.

Шоуто ще се проведе в римски амфитеатър

Финалът на кампанията на "Стандарт" - "Млади шампиони", ще се проведе на уникално място. Римският амфитеатър от края на III в., който беше открит при строежа на хотел "Арена ди Сердика", няма аналог в света. Още през 1919 г. тук e открита каменна плоча-афиш със сцени от гладиаторски борби между хора и хищници. Тази находка се приема за сигурно доказателство, че на територията на антична Сердика някога е имало величествена арена, подобна на Колизеума. Тя е построена при император Диоклециан и е била сред най-внушителните за времето си. "Сердика е моят Рим", обичал да казва пък друг император - Константин Велики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай