Нова игра на тотото инвестира в базите (ОБЗОР)

Нова игра на тотото инвестира в базите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Кралев разкри за странен болничен на шефа на "Спортпалас"

Спортният тотализатор ще пусне нова игра, като приходите от нея ще отиват за изграждане на спортна инфраструктура в градовете с най-много залози. Това обяви във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Новата патриотична игра ще бъде с талони, които се изтриват и показват на момента дали печелят. Колкото повече хора от един град играят, толкова повече пари за спортни съоръжения ще се върнат в този град, обясни принципа министърът. Той каза, че очаква сериозно да се вдигне интересът към държавното тото след влизане в сила на новите правила от 10 май. Те предвиждат в игрите на "Тото 2" да се въведат минимални начални суми за джакпот от един милион лева за 6/49 и два милиона лева за "Тото Зодиак". Изплащането на джакпота също ще става по нов принцип.

Първоначално ще се изплащат половин милион лева, а остатъкът ще се получава в рамките на 7 години, като месечната сума ще е поне 30 000 лева. По същия начин ще се изплаща и най-голямата печалба в 6/42. "Надявам се на засилване на приходите, защото имаме вече гарантиран джакпот. По отношение на разсрочването на печалбите, знаете, че така се прави навсякъде по света и не мисля, че това ще повлияе", каза Кралев. В понеделник той ще се срещне със Съвета на директорите на тотализатора, за да чуе тяхната позиция и аргументи по отношение на опубличаване на всички, които печелят суми над 10 000 лв.

Директорът на "Спортпалас" публикувал във Фейсбук снимки от чужбина, докато е болнични. "Почти няма нито един работен ден, откакто дойде нашето правителство", уточни спортният министър. Мирослав Коларов бе назначен на поста по време на кабинета на Пламен Орешарски.

Световната купа по спортна гимнастика и акробатика (5-10 май) ще се проведе в ремонтиращата се зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна, а след това строителните работи ще продължат. Това заяви шефът на дружеството Минко Христов пред Красен Кралев, който инспектира обекта. В понеделник ще бъдат доставени седалки. Всичко, което е в процес на работа, ще се покрие с винили, за да не се вижда, а на разположение на зрителите ще има около 1000 седящи места. До 20 юни всичко трябва да е финализирано за мачовете от Световната лига по волейбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай