Наградиха най-добрите акробати

Наградиха най-добрите акробати | StandartNews.com

Завърши Държавният индивидуален шампионат по акробатка в зала „Скаптопара" в Благоевград. Най-добрите бяха отличени с медали и купи. За първи път областният център бе домакин на първенството, в което участваха над 350 състезатели от 20 отбора. Повечето клубове дойдоха с много добре подготвени състезатели, които показаха качествени композиции и като хореография, и като изпълнение на акробатичните упражнения.

Треньорите тестваха състезателите си във възрастта 6-12 години, които за първи влизат в групова акробатика. Целта беше малките акробати да се обиграят на голямо състезание и да формират спортни навици.

„Проведеният шампионат в Благоевград е един от най-силните в последните години. Имаме повод за оптимизъм за бъдещето на акробатиката в България", заяви националният треньор Драгомир Драганов.

Държавният индивидуален шампионат премина при отлична организация благодарение на община Благоевград, която осигури всичко необходимо.

Кметът Атанас Камбитов увери, че общината има активна и ясна политика за развитието на спорта. Подпомагат се всички спортни клубове, които развиват дейност в интерес на здравето и развитието на младите хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай