Министър Кралев откри Държавното първенство по ММА

Министър Кралев откри Държавното първенство по ММА | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Държавното първенство по ММА за аматьори, което стартира в зала „Никола Петров" в Горна Оряховица.

„Поздравявам федерацията, че за толкова кратко време успя да обхване толкова клубове и да привлече толкова много млади спортисти. Вече имаме и медалист от Световно първенство. Надяваме се отличията да са повече на предстоящото Европейско. Продължавайте да се трудите, а в мое лице имате подкрепата на държавата", заяви министър Кралев.
Президентът на Българската федерацията по ММА Станислав Недков връчи на Красен Кралев плакет за приноса му към развитието на спорта.

„Благодаря на министър Кралев за подкрепата. За това, че повярва в нашия спорт и ни гласува доверие, каза Недков. – Смятам, че за краткия срок откакто получихме лиценз оправдаваме това доверие. Организирахме доста аматьорски и професионални състезания. Записахме и първо участие на Световно първенство, където завоювахме сребърен медал. Като президент на федерацията аз контактувам с много колеги от другите спортове и всички се обединяваме в мнението си, че в момента имаме най-добрия спортен министър. Красен Кралев е амбициозен, деен и за една година направи много за българския спорт."

Държавното първенство е и квалификация за Европейския шампионат, който ще се проведе от 19 до 22 ноември в Бирмингам.

В Горна Оряховица министър Кралев коментира и необходимостта от реконструкция на спортната инфраструктура в града.

„Не е справедливо град като Горна Оряховица да чака с години финансиране за ремонт на стадиона си, а малки селца да получават съоръжения за милиони. Нещо наистина трябва да се направи и да не се харчат парите от европейските програми по този безсмислен начин. Още повече, че сега се очакват нови 700 милиона за селските региони и ще бъде грешно голяма част от тях да се хвърлят пак за стадиони и зали там, където няма кой да ги ползва. Парите се разпределят от министерството на земеделието, но ние бихме искали поне да ни питат от какво има нужда. Най-лесно е да се правят стадиони и зали, просто никой не мисли за нещо по-оригинално. А ние например бихме предложили да се изгради писта за летен биатлон край Боровец", каза Красен Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай