Министър Кралев награди победителката в Боровец

Министър Кралев награди победителката в Боровец | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва тази вечер в официалната церемония по откриването на стартовете от Европейската купа за жени в Боровец и награди победителките в гигантския слалом от първия ден. „Седмицата на България в алпийските ски приключва. Доказахме се като много добър домакин на подобни състезания", каза министър Кралев.

„Тази година Боровец чества своята 120 годишнина и освен да им честитя, искам да ги уверя, че Министерството на младежта и спорта ще бъде техен партньор и за напред и ще отстоява позицията на всички млади хора да имат правото да спортуват", допълни Кралев. Той подчерта, че не бива да се допуска малка група представители на зелени псевдо организации да пречат на развитието на спортната инфраструктура в зимните ни курорти.
Според председателя на БФ Ски Цеко Минев, проведената в четвъртък дискусия за развитието на планинския туризъм, която беше прекъсната от агресивното поведение на няколко екозащитници, е показала, че трудно може да бъде намерен диалог със зелените организации в страната. Той сподели мнението на експертите от световно ниво, които участваха в дискусията – Лоран Ванат и Андреас Щайбъл, че противопоставянето на екологията и зимния туризъм е абсурдно.

Легендите в алписйките дисциплини Марк Жирардели и Петър Попангелов потвърдиха високата оценка за организацията и условията за провеждане на гигансткия слалом от Европейската купа в Боровец. „Много страни могат само да мечтаят да организират състезание по този начин", каза Марк Жирардели.Министър Красен Кралев ще участва заедно с дъщеря си в забавното състезание БОРО ФЪН РЕЙС на 14 февруари от 18:30 часа на писта „Иглика" в Боровец. Сътезанието се провежда по традиция за 10-та поредна година и в него ще вземат участие над 100 деца от ски и сноуборд клубове „Чамкория", „Боровец", „Рилски скиор" и „Бороборд", както и местни спортни клубове, граждани на Самоков, гости на Боровец и страстни любители на ските и сноуборда.

"Вчера на кръглата маса за туризма в София имаше експерти на световно ниво, коментира президентът на БФСки Цеко Минев. - Те смятат, че е абсурдно да се протопоставя екология на зимния туризъм. Вчера се разбра и друго – от всичко което се случва стана ясно, че тези хора не търсят диалог. Тези хора, когато бъдат поканени да дискутират и обсъждат с аргументи и с експерти от световно ниво, те моментално правят скаднал и си отиват. Нямат реални аргументи. Те не търсят решения. Гостите казват, че има навсякъде има зелени, но с тях се сяда на масата и се обсъжда с месеци докато се стигне до решение. Но тук тези според тах „бетонни глави" не търсят диалог. Видно е, че това е една малка група от 50 – 100 човека. И аз също като министър Красен Кралев съм лобист. Не ми плаща държавата, но в името на децата и зимните курорти ще се боря докрай, няма да се предадем, защото по целия свят ските не са мръсна дума, както те искат да го изкарат, ските са здраве. Трябва да има държавна политика и държавата да не се поддава на огромната манипулация на тези 50-100 човека. Те нямат обективни и реални аргументи. Вчера хората, специалисти от цял свят бяха подготвени да им отговарят и да покажат как се случват нещата при тях. Но като няма диалог как да дискутираме и да търсим добрия опит. В момента, когато се провежда Европейска купа те са публикували в социалните мрежи, че са против тези състезания и тиражират поредните глупости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай