Лили Георгиева с две титли и награда от Мтел

Лили Георгиева с две титли и награда от Мтел | StandartNews.com

Шампионката на България в бягането на 1500 м и 3000 м при девойките старша възраст Лиляна Георгиева бе обявена за изгряваща млада звезда в българската атлетика за 2015 г.

През миналата година Лиляна спечели сребърен медал от европейския младежки фестивал в Тбилиси на 800 м с 2:07.89 и регистрира още няколко престижни класирания и рекорди в бяганията на средни и дълги разстояния едва навършила 15 години.

Георгиева получи наградата си в Добрич по време на националния шампионат в зала, където спечели убедително титлите на 1500 м и 3000 м за девойки старша възраст, въпреки, че все още е първа година в младшата възраст.

През тази година най-големият мобилен оператор в България – Мтел заедно с БФЛА отново ще подпомогне развитието на атлетиката сред младите чрез програмата си „Мтел – атлетика за младежи".

Георгиева бе и сред най-добрите български спортисти в кампанията „Спортните чудеса" на в. „Стандарт" през 2015-а година. Тя получи шанс да се развие в професионалния спорт от министър Красен Кралев, който и помогна финасово, а също така и уреди екипировка, и лагери за подготовка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай