Лили Георгиева е Изгряващата звезда на Балканите за 2017-ата година - Други спортове - Стандарт Нюз


11:38 ч.

27.10.17

2 мин.

0

0

0

Лили Георгиева е Изгряващата звезда на Балканите за 2017-ата година

от Пламен Вълков |

Лили Георгиева е Изгряващата звезда на Балканите за 2017-ата година

Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) обяви най-добрите си атлети за 2017-а година на Балканската атлетическа гала в Стара Загора на 26 октомври.


В началото на церемонията АБАФ подписа договор с Беларуската атлетическа федерация и Атлетическия асоциация на страните от Персийския залив за провеждане на тристранна среща през юни 2018-а на новия стадион в столицата на Беларус - Минск.
Президентът на АБАФ Добромир Карамаринов, който е първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация и ръководи БФЛА, представи дейността на Балканската атлетика през последните години и развитието на организацията. Карамаринов подчерта, че членките на АБАФ отдавна надхвърлят границите на Балканския полуостров и че през 2018-а година състезанията от календара ще станат 11 с включването на ново състезание - балкански шампионат за щафетни бягания.
Кулминацията на вечерта бе обявяването на Атлет и Атлетка на АБАФ и Изгряващи звезди на 2017-ата година.
За Атлет на Балканите статуетката получи един от най-силните гюлетласкачи в Европа и света - Месуд Пезер (Босна и Херцеговина). Той получи наградатата си лично от Добромир Карамаринов.
Специалистката на 400 м - Бианка Рейзър (Румъния) взе приза за Атлетка на Балканите от Ахмад Ал Камали – член на Съвета на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации).
За Изгряваща звезда на годината при младежите бе обявен бегачът на дълги разстояния Дорин Андрей Русу (Румъния), който бе отличен от Мартин Трайков – президент на Мспорт – един от спонсорите на АБАФ.
България също намери място в престижната класация благодарение на една от най-добрите европейски девойки в бяганията на средни и дълги разстояния Лиляна Георгиева (България). Талантливата атлетка е новата Изгряваща звезда на годината при девойките на АБАФ. Лиляна бе наградена от Иван Колев – президент на атлетически клуб „Берое" и домакин на Галата.
Класацията за различните категории се базира на постигнати резултати и класирания, както и участия в балкански шампионати.
Призьорите бяха изненадани от домакините от парк-хотел „Стара Загора", където се проведе събитието, с торта със снимки на техните лица.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент