Легенди на бг бокса застанаха зад Кобрата

Легенди на бг бокса застанаха зад Кобрата | StandartNews.com

Легендите на българския бокс Петър Лесов, Ангел Ангелов, Георги Стоименов, Цачо Андрейковски, Емил Чупренски, Даниел Петров пожелаха успех на Кубрат Пулев, който довечера ще се изправи срещу Владимир Кличко за световната титла.

В Пресклуб "България" големите имена на родния бокс споделиха очакванията си за мача довечера. Те застанаха пред камери и фотоапаратите на журналистите с листове, на които има мотивиращи послания в подкрепа на Пулев.

"Искам да пожелая успех на Кобрата. Той е велик боксьор. Спомням си как стана европейски шампион на Олимпиадата в Торино. И аз съм бил в тежка категория и за това съм голям привърженик на Пулев. Треньорите са му казали какво да прави и той ще успее. В тежка категория нямаш право на грешка. Една грешка и лягаш за дузпа", каза Георги Стоименов, цитиран от БГНЕС.

"Чакаме с нетърпение мача. Всички искаме победата. Пулев си има щаб със специалисти, които ще му препоръчат най-доброто. От сърце му желая успех. Сигурен съм, че може да успее. Кличко е фаворит, защото е носител на поясите. Ако Кубрат наложи тактиката си в самото начало, тогава ще има своя шанс. Номерата на Кличко влизат в играта преди самата среща. Сигурен съм, че нашият е бил подготвен за номерата с ръкавиците, допинг пробите и отмененият мач", каза от своя страна Ангелов.

"Кубрат се настройва за всеки един боксьор. Най-важна е настройката. Кличко е голям дразнител и се надяваме на победа. Двамата сигурно тренират и по 30 рунда. Издръжливостта е много важен фактор в бокса. Кубрат е длъжен да победи в памет на баща си. Той щеше да е най-щастливият човек, ако можеше да види до къде са стигнали двамата с Тервел. Кубрат е очаквал номерата на Кличко и те няма да му повлияят", сподели Лесов.

"Най-после настъпи момента. Ще наблюдаваме двубой между двама наистина добри боксьори. Кубрат е добре подготвен физически и психически. Всички ние сме притеснени, а представяте ли си на него какво му е? Аз му пожелавам да си тръгне като световен шампион и най-накрая да пречупи Кличко. Стига му толкова! Кличко е по-опитен боксьор, но с един удар всичко може да се реши. Владимир също е човек и всичко зависи от Кубрат. Пожелавам му успех! Аз лично нямам търпение", коментира Даниел Петров за мача между Кобрата и Кличко.

"Трудна среща, но не е невъзможно Кубрат да победи. Аз смятам, че ще успее. Всеки боксьор се настройва различно за мача. Кубрат е силен, здрав човек. Може да се справи", каза от своя страна Чупренски.

"Аз съм доволен от това, че тази среща на Кубрат е повод за повечето от хората в България да забравят за политическите, икономическите проблеми. Всички сега говорят за бокс. Засегнах се малко от това, че дори Кубрат сравнява постижението си с тези от футбола и мачовете на България през 94-та година. Не може да става дума за сравнение, според мен. Футболът е колективен спорт, а при бокса не е така. Самият факт, че е претендент номер 1 е достатъчно. Постижението му може да се сравни с това на Юрий Гагарин, когато разбрахме, че ще е първият човек, който ще лети в Космоса", категоричен бе Цачо Андрейковски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай