Купи и медали за яки шампиони в Банско

Купи и медали за яки шампиони в Банско | StandartNews.com

Над 300 състезатели участваха през изминалия уикенд в Държавното първенство по канадска борба в Банско. Проявата бе под патронажа на кмета на общината Георги Икономов. Два дни състезателите мериха сили и мускули в надпреварите на лява и дясна ръка. Битката бе в следните категории – за хора с увреждания, за юноши, за младежи, за девойки, за мъже и за жени.

Шампионската титла при мъжете грабна най-тежкият от тях Красимир Костадинов (110 кг), втори остана Стефан Ленгаров (85 кг), а с бронзовия медал се окичи Сашо Андреев (75 кг). При жените двете ни световни шампиони Вероника Бонкова и Димитрина Димитрова спечелиха - съответно до 60 кг и над 60 кг.

За Бонкова това бе и 19-та поредна титла от държавно първенство. Домакините от Банско бяха представени достойно не само от нея, но и от Георги Цветков в категория над 110 кг, където спечели два златни мадала, а Димитър Юлев е втори на лява ръка в категория до 80 кг. Състезанието в курорта беше и квалификация за определяне на националния ни отбор, който ще представя България на Европейското първенство в София от 1-ви до 7-ми юни тази година. Всички победители и техните подгласници бяха наградени с купи, медали и грамоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай