Кучина взе първо златото, Демирева е девета

Кучина взе първо златото, Демирева е девета | StandartNews.com

Рускинята Мария Кучина спечели първата си световна титла в скока на височина на открито. Тя завърши с 2,01 м. Втора със същия резултат, но с един фаул в първия опит на 1,92 м е Бланка Влашич (Хърв). Бронзът остана за Анна Чичерова (Рус). Тя постигна също 2,01 м, но преодоля 1,97 м и 2,01 м от втория опит. Кучина преди година спечели и златото от световното в зала в Сопот (Пол).

Българската звезда във финала Мирела Демирева завърши девета в първото си участие за медалите. Тя постигна в най-добрия си опит 1,88 м.

„Разочарована съм. Не искам да се оправдавам с нищо. Много ме е яд. Бях се настроила за лично постижение. Омръзна ми да се оправдавам с техника, сподели Демирева след излизането си от сектора. - По-трудно е без треньор, но съм скачала и 195 см без треньор. Не е това причината. Не можах да си направя разбега. Началната височина беше 188 см. По принцип ми трябват повече височини, за да развия разбега си, защото той не е много константен. Но това е световно първенство и няма кой да ме чака и не мога да се оправдавам с такива неща. Не бих казала, че финалът беше напрегнат.

Квалификацията беше с много повече напрежение за мен. Но пък сега ме беше притеснила началната височина, но в крайна сметка успях да се съсредоточа. Бях развълнувана и много ме е яд, че си тръгнах толкова рано, каза през сълзи Мирела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай