Кралев надъха Мирела и Ивет

Кралев надъха  Мирела и Ивет | StandartNews.com

Фантастични български момичета. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев след силното представяне на Ивет Лавова и Мирела Демирева на европейското по лека атлетика. "Каква гордост за България световни лидери на атлетиката като Себ Коу и Сергей Бубка да говорят за таланта и невероятната воля за победа на Ивет и Мирела", заяви Кралев, който ги гледа на живо в Амстердам. Иначе Мирела бе недоволна от среброто в скока на височина. "Бях дошла за титлата", каза Демирева.

"На олимпиадата в Рио ще гоня 2 м". Ивет Лалова, която със среброто на 200 м попълни колекцията си от медали от еврошампионати, заключи философски, че за нея вече не са важни резултатите и класиранията, а постоянството на пистата. Медалистките бяха посрещнати в миксзоната и от президента на БФЛА Добромир Карамаринов. Той също ги похвали.
Малшанс попречи на спортист номер 1 на България за 2015 г. Габи Петрова да влезе във финала на троен скок. Силният дъжд по време на квалификацията и месецът без състезания заради лекуване на контузията в кръста си казаха своето. Габи започна с два фаула, а в последния опит постигна само 13,46 м.

"Кога най-накрая ще ми се случи нещо, което да ме зарадва", каза през сълзи Петрова в миксзоната. "Не се получиха нещата. Чувствам се добре, готова съм. Най-вероятно това, че нямам достатъчно състезание в последния месец и технически не мога да се реализирам ми попречи. Кръстът ми е по-добре. Омръзна ми да чакам. Да, има Олимпиада, но ме е яд, че не успях тук. Много ме е яд", заяви Габи. Тя ще пътува за Рио още на 1 август, за да има време за аклиматизация. Ваня Стамболова остана последна в серията си на 400 м с преп. Тя обясни слабото си представяне с артрита, с който се е борила в последния месец. Заради възпаления на ишиаса въобще не стартира на 3000 м с преп. финалистката от Евро 2014 в Цюрих Силвия Дънекова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай