Кралев: Фитнесите са най-посещаваните спортни съоръжения в страната

Кралев: Фитнесите са най-посещаваните спортни съоръжения в страната | StandartNews.com

Правим всичко възможно нещата с ЦСКА да приключат по най-добрия начин, казва спортният министър

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в „Парадайз център" в столицата Международния фитнес фестивал „Аз избирам движението", който се провежда за шеста поредна година.

„Изключително съм щастлив да бъда тук сред вас и да дадем началото на Шестия международен фитнес фестивал „Аз избирам движението". Благодаря на организаторите, на Българската асоциация за здраве и фитнес, на Българската асоциация „Спорт за всички" и „Ориндж фитнес" за това, че правят този фестивал вече за шеста поредна година. Знаем, че близо 1/3 от всички спортуващи в България използват услугите на фитнес салоните. Затова е изключително важно да се ангажират повече хора за тази кауза.

Фитнесите са най-посещаваните спортни съоръжения в страната и съм доволен, че съумяхме да намерим общ език с асоциацията, да си партнираме и да направим така, че те да станат едно наистина приятно и безопасно място за практикуване на спорт, което да ангажира възможно най-много млади хора. Благодаря на Българския спортен тотализатор, че подкрепи този фестивал. За пореден път БСТ показа, че е единствената компания, която полага грижи за всички видове спорт в България. Отделя голямо финансиране и внимание. Искам да призова всички българи, след като нашите средства зависят от тотото, да изберат игрите на тотализатора, за да могат по този начин да подкрепят българския спорт", приветства участниците министър Кралев.

На фестивала присъстваха проф. Даниела Дашева, заместник-ректор на НСА „Васил Левски" и Радка Чернева, управител на „Ориндж фитнес"-София. От името на Българската асоциация „Спорт за всички" проф. Дашева връчи почетен плакет на министър Кралев с благодарност за подкрепата, реализирането и популяризирането на спорта за всички.
„Аз избирам движението" се провежда в подкрепа на кампанията „София - европейска столица на спорта 2018".
На въпрос относно помощта за ЦСКА и ролята му на медиатор между БФС и клуба, Кралев заяви:

„Едната част от задълженията ми е да бъда медиатор. Другата част е, че наистина има много сериозни компромиси, които трябва да се направят за спортната база на ЦСКА. Във всички случаи ние ще направим така, че тя да се ползва, дали от това юридическо лицe или от следващото, което бъде допуснато до участие, в зависимост от решението на БФС. Базата си е на ЦСКА и ние трябва да полагаме грижата на добър стопанин и същевременно да осигурим възможност на футболните гарнитури на ЦСКА да я ползват безпрепятствено. В същото време имаме и задължения, които трябва да се уреждат. Няма как толкова лесно да бъдат уредени, но правим всичко възможно да облекчим изцяло тази финансова обремененост на футболния клуб.

Осъзнаваме, че в момента тези ръководители не са виновни за това, което са направили предишните. Всичко това е в името на феновете. Тези години компромиси са направени само, за да не бъдат ощетени феновете на ЦСКА, да не бъдат наранени техните чувства и затова и в тяхно име са допускани такива грешки. Затова моля всички да бъдат толерантни и да проявят разбиране. Виждате, че премиерът и моят екип правят всичко възможно нещата да приключат по най-добрия възможен начин, законосъобразно и така, че да бъдат удовлетворени феновете ", завърши министър Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай