Кобрата: Аз съм си виновен, проспах крошето

Кобрата: Аз съм си виновен, проспах крошето | StandartNews.com

Съмненията за нов договор със "Зауерланд" остават
Агенцията на Кличко заведе дело срещу мен, разкри Кобрата

Кубрат Пулев даде пресконференция след мача си с Владимир Кличко. До Кобрата застана брат му Тервел Пулев и ген. мениджър на агенция "Зауерланд" Кристиан Майер. Пред журналистите трябваше да се изправи един от собствениците на компанията Кале Зауерланд. Той обаче не пристигна в България, а извинението бе бизнес ангажименти. И Кобрата, и Майер отклоняваха темата за бъдещето на българина, при което остана съмнението, че ще има нов договор със "Зауерланд".

За мача

Може би още дълго ще правя равносметки на срещата. Може би съм неопитен. Възстановен съм напълно. Не съм потрошен. Ако бях трябваше да съм Батман или Супермен, за да съм тук сега. Не бях на ниво в защитен план. Не можах да покажа всичко, на което съм способен. Бях натриниран. Основната ми грешка беше, че пропуснах това ляво кроше, при това неведнъж. Това ми е пробойната. Той наистина го бие перфектно. Не атакува с много удари. Използва само 3! Ляв, прав! Ляв, десен и ляво кроше. Не му трябва нищо повече, защото те му носят успех. Иначе бях прекалено спокоен. Преди мач имам навика да влизам в залата, за да я усетя и тогава, когато влязох, видях колко много българи има и се изненадах. Благодаря на българската публика. Сега съм по-силен. Пак повтарям грешката си е изцяло моя. Проспах крошето. Първите нокдауни не ги усетих дори. Имал съм много по-тежки мачове, като например с Травис Уокър. Но нокаутът си е нокаут. Можех и да стана, но се чувствах като един пиян човек. Не мисля, че не мога да приемам загуби, но си признавам, че много ме е яд. Не мога да се побера в кожата си. Не се чувствам пребит, а по-силен.Осъзнах, че имам голямо бъдеще в този спорт.

За уважението към Влад

За мен уважението е изключително важно. Българите имаме два проблема - единият е, че не уважаваме достатъчно, другият е, че нямаме вяра. Няма как човек да заслужи уважението ми при положение, че прави толкова мръсни номера. Аз му честитих и му честитя още веднъж. Аз съм засегнат лично и затова не го уважавам. Това е мой избор.

За силата на удара на украинеца

Никога през живота си не съм бил нокаутиран, винаги аз съм ги свалял. Мислех си, че съм дебелоглав и държа на удари, защото съм понасял много тежки в кариерата. Боксът е обратното на футбола, защото когато те боли, се усмихваш и се правиш, че нищо ти няма. Олюлявал съм се, изтръпвали са ми краката и главата, но никога не съм бил нокаутирам. Ударите на Кличко не бяха тежки, а резки и точни. Както виждате се изправях веднага и се възстановявах за секунди. Все пак държа на бой.

За тактиката

Исках да си играя моята игра, но едно от мръсните номера беше, че рингът беше по-малък и по-мек, което го направиха от лагера на Кличко. Това ни го казаха няколко часа преди мача. Исках да финтирам, че ще играя с крака затова направиха ринга мек. Може би в третия и четвъртия рунд трябваше да тръгна по-брутално напред, което го умея, но не го сторих и сгреших.

За екипа

Със "Зауерланд" нямаше перфектен синхрон в организацията, както от моя страна, така и от страна на отбора ми. Беше в силите ни да спечелим търга, в резултат на което можеше да не ми е толкова дискомфортно и да ни притискат така преди мача. Но не го спечелихме, защото ми е за пръв път. Трябваше да бъдем повече екип, да работим повече заедно. Но срещу такава сериозна империя като К2 мисля, че горе-долу добре се справихме. Не виня никого, само мен, аз наистина можех и всички войни и долни номера щяха да са нищо и нямаше да са от значение, ако аз се бях справил на ринга. Не платихме за всички титли, защото за нас не беше важно за колко титли ще боксираме, а да победим световния шампион.

За допинга

В момента от К2 ме съдят, заради думите ми, че може би Кличко взима допинг, щом не иска да се подложи на допинг! Това е едно от нещата, между Кличко и мен, за което аз не го уважавам! В кой спорт си е регламентирано кога да ти вземат допинг? Нямал съм правото да говоря по темата за допинга. Така ми казваха от К2. Преди мача идваха негови адвокати, натискаха ме. Мислеха си, че така ще ме разконцентрират. Да, ще има дело.

Тервел: Не видях спорт, а бизнес

Братът на Кубрат Пулев - Тервел, се чувства отблъснат от професионалния бокс заради поведението на световния шампион Владимир Кличко и хората от компанията му К2, които опорочиха мача в Хамбург с една дузина мръснишки номера. "Не видях спортна среща, а една бизнес сделка. Двамата боксьори не бяха поставени при равни условия от гледна точка на допинг, ринг, ръкавици. След мача Кубрат ми каза, че е готов да направи още един мач. Аз пък казах на Кличко: "Ти си нечестен и не искам да говоря с теб", разказа Тервел.

Обмислят боксова гала в София

Генералният мениджър на агенция "Зауерланд" Кристиан Майер не даде яснота дали компанията ще продължи договора си с Кубрат Пулев. "Ще анализираме на спокойствие какво и как може да се направи. Ще обсъдим досегашната работа с треньора. Ще седнем и ще видим какво можем да предложим на Кубрат. Трябва да преценим трезво какви възможности има за организиране на срещи в Германия и България. Това е нещо ново и за нас, защото все повече излизаме от Германия. Пулев има голямо бъдеще в бокса. Нашият план беше единствено победа. Нямаше план Б. Всички идеи и мисли какво ще правим при загуба, не сме ги обсъждали. За тази среща се работи от години и той имаше 100% отдаденост през това време. Осигурихме добри спаринг-партньори на Кубрат преди мача. Не трябва да забравяме, че той е сред четиримата най-добри боксьори в света в тежка категория и е трудно да се намери подходящ", обясни Майер.

Министър Кралев с писмо до Кубрат

Спортният министър Красен Кралев се обърна с поздравително писмо до Кубрат Пулев. "Развълнуван съм от мъжеството ти. С волята за победа докосна всички българи и накара нацията да се чувства обединена. Доказа, че България стои над всичко. Кубрат, гордея се с теб!, се казва в обръщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай