Кметът на Добрич дава старт на колоездачната обиколка на България

Кметът на Добрич дава старт на колоездачната обиколка на България | StandartNews.com

Добрич. Кметът на Добрич Детелина Николова ще даде официалния старт в неделя на обяд на 64-ата Международна колоездачна обиколка на България.

За първи път тя започва от Добрич, като в надпреварата ще се включат 250 спортисти от 18 отбора, 4 от които национални - на Сърбия, Молдова, Узбекистан и Азербайджан. ще потеглят от нашия град по маршрута на състезанието. Официалният старт на обиколката ще бъде даден в 13.30 часа на специално изградена сцена на бул. „Добруджа" пред Съдебната палата, а преди това от 12.00 часа ще се проведе тържествена церемония по откриването на състезанието и официално представяне на отборите.

Финалът е на 4 септември пред националния стадион "Васил Левски" в София.

С цел осигуряване на безопасността на движението от кметството съобщават, че се въвежда временна организацията на движението. То ще бъде преустановено по бул. „Добруджа" в отсечката между ул. „Отец Паисий" и бул. „25 септември" в града за времето от 10.45 до 14.30 часа. При изтеглянето на колоната по локалния път по ул. „Гоце Делчев" от бензиностанция OMV, който се включва към бул. „Добруджа" по посока околовръстен път (кръгово) за гр. Балчик, също ще бъде преустановено движението от 13.15 до 13.45 часа. Община град Добрич умолява гражданите и водачите на МПС да проявяват засилено внимание и да спазват правилата за движение, за да не се допускат неприятни пътни инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай