Китай с първа титла от световното в Пекин

Китай с първа титла от световното в Пекин | StandartNews.com

Голямото чакане за златен медал на домакините на 15-ото световно първенство по лека атлетика в Пекин приключи тази сутрин. Хонг Лиу донесе титлата на Китай в спортното ходене на 20 км за жени с време 1:27,45 ч. Златото е единственото, което липсваше на Лиу от световни първенства. Тя е втора на шампионата на планетата в Дегу 2011 и трета на първенството в Москва 2013. Китайката има и четвърто място на олимпиадата в Пекин 2008. Тя също така е и световна шампионки за девойки на 10 000 м спортно ходене от Пекин 2006.

Триумфът на домакините днес бе допълнен и от сребърния медал на Ксиужи Лу, която финишира с равно време със своята сънародничка. Трета е украинката Людмила Оляновска - 1:28,13 ч.

Днес в 16,00 ч на пистата в "Птичето гнездо" излиза и Ивет Лалова. Тя ще бяга във финала на 200 м. За Ивет това е първи финал в тази дисциплина от програма на световни на открито. Лалова ще е в трети коридор. Състезанията от световното първенство в Пекин може да гледате пряко по Евроспорт, БНТ и БНТ HD.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай