Кърджали избира „Спортист на годината” за 20-ти път

Кърджали избира „Спортист на годината” за 20-ти път  | StandartNews.com

Кърджали избира „Спортист на годината" за 20-ти път. Класирането се извършва чрез анкетно гласуване, което е с продължителност един месец. Участват председателите на спортни клубове, журналисти и членове на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм" към местния парламент.

От 13 ноември стартира и онлайн допитване на електронната страница на община Кърджали. Класирането ще бъде извършено в две възрастови групи – „Младежи и девойки" и „Мъже и жени"."Вотът за тях ще бъде обобщен на база процентно съотношение на гласовете на четирите групи, имащи право на глас. 40% е тежестта на председателите на спортните клубове, 20 % на членовете на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм", също по толкова е влиянието на журналисти от регионалните медии и от онлайн гласуването, обясни зам. -кметът Елисавета Кехайова.

Тази година номинациите в категория „Мъже и жени"са десет в седем вида спорт-автомобилизъм, бокс, волейбол, борба, а в категорията „Юноши и девойки" за приза се състезават 18 души в девет вида спорт- борба, водна топка, кану - каяк, футбол,тенис. Церемонията „Спортист на годината" за 2015 ще се състои в навечерието на Коледа. Победителят ще бъде удостоен със специално изработена статуетка.

„Кърджалийските спортисти не спират да представят града и страната на национални и международни състезания и турнири. Присъждането на наградата „Спортист на годината" е нашият жест на благодарност към тях", каза зам.- кметът Елисавета Кехайова. По думите й радващото е, че спортът привлича все повече млади хора, затова и усилията са насочени към модернизиране на спортната база.

През последните години са реализирани два големи проекта за няколко млн. лв. След повече от 20 години предстои откриване на изцяло обновения закрит плувен басейн в града край Арда, а в началото на 2016 с облик ще бъде вече и стадион „Дружба".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай