Кампанията „София Европейска столица на спорта 2018" стартира с Коледен празник

Кампанията „София Европейска столица на спорта 2018" стартира с Коледен празник | StandartNews.com

София. Повече от 240 деца от столични училища и спортни клубове взеха участие днес в Коледния спортен празник, който премина под мотото „Да подкрепим колективните спортове". Събитието е част от програмата на „София – европейска столица на спорта 2018 година".

На спортния празник в зала „Арена Армеец", присъстваха Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, Калин Каменов – зам. министър на младежта и спорта, Стефка Костадинова – председател на Българския олимпийски комитет, Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет и председател на организационния комитет на „София – европейска столица на спорта 2018 год и Анатоли Илиев, секретар на оргкома на „София – европейска столица на спорта 2018 г."

Гостите наблюдаваха демонстрации от децата по волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, спортна гимнастика, акробатика и художествена гимнастика. Всички участници получиха Коледни подаръци лично от госпожа Йорданка Фандъкова, а зам. министър Калин Каменов, заслужи аплодисментите на всички като хвърли баскетболната топка от зоната за 3 точки право в коша. За доброто настроение на всички се погрижиха със специална програма от балетна формация "FAME".

След края на спортния празник се проведе и обявената пресконференция на която официално бе представена кампанията - „София – европейска столица на спорта 2018 год.". Журналистите бяха запознати и с Програмата на Столична община за 2015 година.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай