Извадиха Матева от националния

Извадиха Матева от националния | StandartNews.com

Извадиха Мария Матева от националния отбор по художествена гимнастика. Решението е на главния треньор Ефросина Ангелова. Причината е влошеното здравословно състояние на Мария, която страда от контузии още от миналата година.

"Смятам, че е необходимо да се вземат спешни мерки за нейното здраве. Много й е трудно в момента да издържа на натоварванията, които са само в началото. Не е хуманно към Мария да я държим в националния отбор. Отдавна имахме съмнения, разговаряхме с наши лекари и специалисти. Мария искаше да играе и нямаше как", заяви Ангелова.

Съчетанията трябва да взривяват, обяви Раева

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика обяви, че двете нови съчетания трябва да бъде изпипани до съвършенство за олимпиадата в Рио. Така тя обясни строгите забележки след първото контролно на ансамбъла за годината.

"Българското съчетание трябва да е точно такова, да вдига залата и да взривява. Няма никакво време за корекции, защото състезанията започват. Съдиите обсъждаха трудностите, рисковете, смените и стъпките. И в двете съчетания могат да се направят промени в композициите, а това, което изискват съдиите, то с времето ще се получи", обяви Раева. Треньорката на грациите Ина Ананиева бе доволна. "Имаме още много работа, но вървим добре за момента. Всички ни гледат под лупа, защото ние сме фаворити", заяви Ананиева.

Първото състезание за грациите е още следващата седмица - от 19 до 21 февруари - Гран при на Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай