Избират спортист на годината в Благоевград

Избират спортист на годината в Благоевград | StandartNews.com

Олимпийската шампионка Таня Богомилова гост на церемонията

Благоевград. Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще награди в четвъртък най-добрия спортист на града. Специално за церемонията „Спортист на годината" пристига единствената олимпийска шампионка на България по плуване Таня Богомилова. Гост на най-очакваното за спортистите събитие ще бъдат футболната звезда на руския "Динамо" – Москва Станислав Манолев и капитанът на „Литекс" Страхил Попов.

На церемонията по награждаването кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за първи път ще връчи и награда за "Най-млад състезател с голям международен принос за 2014 година". Това е само една от изненадите в тазгодишното издание на „Спортист на годината". Останалите ще станат известни на самата церемония, която започва в 19,00 часа.

Номинациите са в две категории от по пет състезатели. Първата е за деца, юноши и девойки до 18 години, а втората за младежи, девойки, мъже и жени. За поредна година ще бъдат отличени „Треньор №1 на Благоевград", „Отбор №1 на Благоевград", „Спортен журналист №1 на Благоевград", ще има награда за „Феърплей", както и за един ветеран за „Цялостен принос към спорта в община Благоевград".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай