Ивет продължава и след Рио

Ивет продължава и след Рио | StandartNews.com

Походът на Ивет Лалова в Рио завърши с престижното осмо място във финала на 200 м. Контузия на бедрото, която се обади след сериите на 100 м и попречи да даде най-доброто от себе си и тя финишара за 22,65 сек.

Шампионка стана златната медалистка в Рио на 100 м Илейн Томпсън (Ямайка) с 21,78 сек. Среброто остана за световната шампионка от Пекин 2015 Дафне Хсипърс (Хол) с 21,88 сек. Трета е Тори Боуи (САЩ) с 22,15 сек. За Ивет това бе втори олимпийски финал на 200 м след този в Атина 2004, когато завърши пета. В полуфинала тук в Рио Лалова постигна 22,42 сек, което е нейн личен рекорд за сезона.

"Трудно беше. Излизайки на правата знаех, че това е момента в който трябва да натисна, но тогава си усетих много красиво болката н бедрото. Но няма как - спринт е. Благодаря на Господ, че издържах до тук и че бягах в този финал. За мен бе огромно щастие и гордост, че бях част от този исторически финал. Яд ме е че не си тръгнах с най-добро бягане за сезона. Снощи обаче бях и на допинг контрол до 1 часа и тези малки неща се натрупват. Все още не зная дали не е прекалено гигантско ако кажа, че следващата ми цел ще е Токио 2020 или по световното в Лондон 2017 или следващото европейско в Берлин 2018. Със сигурност обаче това не беше последното ми бягане", коментира Лалова пред "Стандарт" след финала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай