Hyundai Racing Trophy с успешни мисии в първия ден на рали "Сливен"

Hyundai Racing Trophy с успешни мисии в първия ден на рали "Сливен" | StandartNews.com

В първата половина от състезателен ден на рали „Сливен" върви оспорвана битка между двата екипажа на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy - Григор Григоров/Янаки Янакиев и Дочо Цвятков/Линда Багерова. Двата отбора се състезават с автомобили Hyundai i20 Coupe R1, които са с напълно еднакви показатели. Пилотите демонстрират своите умения и следват инструкциите на общия си треньор Петър Гьошев.

В първата отсечка – Бяла, екипажът Дочо Цвятков/Линда Багерова завърши с време 07:31.201, а екипажът Григор Григоров/Янаки Янакиев - 07:34:301. Разликата между двата отбора е едва 00:03:100. Във втората отсечка Стара река, Григор Григоров/Янаки Янакиев успя да увеличи разликата с 00:24:6 и завърши с време 14:48.0, докато Дочо Цвятков/Линда Багерова финишираха за 15:12.6.

В етапа Даулите битката бе изключително оспорвана и двата екипажа завършиха с разлика от едва 00:02.5. Григор Григоров/Янаки Янакиев постигнаха време 11:40.7, а Дочо Цвятков/Линда Багерова – 11:43.2.

Според Петър Гьошев на специално подбрани отсечки, двата екипажа са се представили успешно със зададените им мисии преди старта на ралито – да пазят гумите, да съхранят автомобилите и да карат уверено. Той оцени състезателното представяне на екипажите в първите три отсечки – Бяла, Стара река и Даулите и им даде нови напътствия за останалата част от ралито.

„След третия етап на Даулите успях да разговарям с двата екипажа Григор Григоров/Янаки Янакиев и Дочо Цвятков/Линда Багерова. Споделих им моето времеизмерване от първите два етапа, където ги наблюдавах и им казах разликите, които са допуснали, защото са много възлови места. Такива места са до разклона на Стара река и на първата отсечка до разклона. В първата отсечка до разклона е само изкачване, а после започва спускане. До там Дочо Цвятков беше с по-доброто време, но след това Григор Григоров му стопи от аванса. Важно е и за двата екипажа да знаят къде са допуснали грешки, за да могат да ги коригират във вторите минавания. Като цяло през първите два етапа са минали по-предпазливо. Сега им предстоят вторите минавания и им казах да се отпуснат. Те са на състезание и идеята на този шампионат е да ги изгради като пилоти. Но реално състезанието все още не е започнало. Много е дълго ралито, утре ни очакват още 6 отсечки и тепърва ще започнат големите размествания в състезанието.", коментира треньорът на Hyundai Racing Trophy Петър Гьошев.

Кметът на град Сливен ген. Кольо Милев посети сервизния парк на Hyundai Racing Trophy и се срещна с екипажите на шампионата.

„На рали „Сливен" всеки пилот може да покаже уменията си, както и качествата на автомобилите си. Радвам се, че тази година участват и два екипажа на Hyundai Racing Trophy. Пожелавам им много дръзновение, много хъс и искам да им кажа, че успехите идват с търпението и с участието във всяко едно състезание.", каза ген. Кольо Милев към двата екипажа на HRT - Григор Григоров/Янаки Янакиев и Дочо Цвятков/Линда Багерова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай