Хиршер пренаписва историята в Алта Бадиа

Хиршер пренаписва историята в Алта Бадиа | StandartNews.com

Марсел Хиршер отново пренаписа историята в алпийските ски, този път в Алта Бадиа. Австриецът спечели пети пореден гигански слалом за световната купа в южно тиролския курорт и по този начин подобри рекорда от четири победи на легендата Алберто Томба.

Хиршер, който има победа и на слалом в южно тиролския курорт, се наложи с шокиращите 1,7 секудни разлика пред комкурентите си.

На второ място се нареди Хенрик Кристоферсен, а трети е Жан Кранец. Това е първи подиум в кариерата на словенеца, който получи много суперлативи от всички за представянето си.

В първия манш повечето от състезателите подходиха предпазливо по страховитата писта Гран Риза, като не беше малка и бройката на отпадналите.

"За първи път карам с новите ски на тази изключително трудна писта и в първия манш трябваше да се убедя дали съм избрал точните настройки на оборудването. След като се убедих в това, натиснах максимално във втория манш, защото Хенрик беше много близо до мен. Усещах, че карам добре. Но не вярвах, че ще мога да направя такава разлика. Просто се получи", сподели доволния Хиршер след победата си.

Четири дневния маратон приключва тази вечер с паралелния гигански слалом на осветление в Алта Бадиа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай