Хамилтън взе трудна победа в Сингапур

Хамилтън взе трудна победа в Сингапур | StandartNews.com

Сингапур. Люис Хамилтън триумфира на най-оспорваната квалификация през сезона във Формула 1, като размина с Мерцедеса си със седем хилядни от секундата своя съотборник Нико Розберг в Сингапур.

Британецът регистрира шести пол-позишън от началото на сезона, като днес даде време от 1 минута, 45.681 секунди. Хамилтън натисна силно спирачките още в първия завой на последната си бърза обиколка, и изглеждаше, сякаш ще загуби битката с Розберг.

Опонентът му обаче успя да навакса изоставането си и да размине своя съотборник и основен конкурент в оставащата част от обиколката, за да успее да вземе пол позишън. Трети в състезанието ще стартира Даниел Рикиардо с Ред Бул, пред съотборника си Себастиан Фетел.

Фернандо Алонсо от Ферари ще стартира утре 5-ти, а Фелипе Маса от Уилямс е веднага след него. Другият пилот от Ферари - Кими Райконен, имаше проблеми с двигателя в края на квалификацията, но все пак се нареди на 7-мо място.

Другият Уилямс - този на Валтери Ботас, остана 8-ми. Първите осем болида се наредиха само в рамките на половин секунда при най-дългото състезание в календара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай