Грациите украсяват Рио с чар и маникюр

Грациите украсяват Рио с чар и маникюр | StandartNews.com

Михаела Маевска се освежи по случай днешното отпътуване за Рио с нов маникюр, тематично посветен на олимпийските игри. Гимнастичката, която е част от ансамбъла по художествена гимнастика, се надява той да й донесе късмета, който ги подмина преди 4 години в Лондон. Грациите, в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова заминават за най-важния си турнир броени седмици след трагичния инцидент с тяхната колежка Цветелина Стоянова. „Аз преди нито едно състезание не съм спокойна, неспокойна съм и преди олимпиадата, разкри атмосферата отвътре треньорката им Ина Ананиева. - Но вярвам във всяка една от моите състезателки." Ансамбълът пожела успех на своята колежка в индивидуалната програма Невяна Владинова.

Почти всичките 27 апартамента в които ще са настанени българските олимпийци по време на игрите в Рио, вече са напълно почистени и готови за експлоатация, научи "Стандарт". Заради проблема с подготовката на олимпийското село организаторите са наели още една голяма фирма, която да се включи в почистването. Днес за Рио през Рим излитат състезателките по художествена гимнастика и най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова. Те ще бъдат изпратени със специална церемония на летището и всички ще получат лъвчета за късмет от генералния спонсор на БОК - FIBANK. Утре за Рио, но с полет от Лос Анджелис заминава и тенисист №1 на България Григор Димитров. Точно в полунощ българско време снощи (18,00 ч местно) в олимпийското село трябваше да бъде издигнат официално и българския флаг.

Аврамова дава под съд бащата на конкурентка

Плувкинята Екатерина Аврамова, която се състезава за Турция, заяви, че ще съди бащата на основната си конкурентка Халима Зерен – Зехи, който я е заплашвал, че ще и счупи краката и носа. „Той не за пръв път прави такива сцени, но няма да оставя нещата непокътнати, заяви тя пред „Би Ти Ви". - А и идеята ми е да продължа да плувам за Турция и след игрите." Аврамова е била преместена в друг хотел, а турската федераця по плуване я е подкрепила с декларация. Адвокатът на плувкинята се е заел със случая.

Чудо на "Стандарт" носи картофи за късмет

Лекоатлетката Милица Мирчева - едно от Спортните чудеса на "Стандрат", заяви, че е избрала нетрадиционни предмети като талисман за игрите в Рио. „Взела съм картофи, а също така взех и ренде за тях, обясни чаровната състезателка от Мездра. - Взела съм и икона и ще се моля до нея. Имам проблеми с ахилеса, но от 2 седмици се чувствам по-добре. Този проблем води до крамп в другия крак и се получава дисбаланс.Амбициите ми са да завърша в маратона, защото това не е никак лесно. Часовата разлика не ме притеснява, защото моят старт е рано сутринта, което за България е следобяд. Все още не изпитвам олимпийските емоции, но аз винаги се опитвам да сдържам максимално емоциите си", обясни Милица. Групата от Мездра се допълва от Митко Ценов и техния треньор Йоло Николов - единственият с двама спортисти в Рио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай