Грациите си подариха купон в дискотека

Грациите си подариха купон в дискотека | StandartNews.com

Розетата от Плиска давала сила на на ансамбъла

Националният ни отбор по художествена гимнастика отпразнува триумфа на Световната купа в София подобаващо. Момичетата на треньорката Ина Ананиева заедно с целия щаб и ръководството се впуснаха в луд купон в столичен клуб. Родната федерация подсигури изискана галавечеря за всички гости на първенството. Като още на входа прелестните гимнастички бяха посрещнати с рози. С много стил и красота грациите заслужено се забавляваха с танци и вина. На партито бяха и всички останали отбори и състезателки от турнира в София. За да възстановят сили, на момичетата им бе сервирана салата и филета. Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева пък обиколи цялото заведение, за да поздрави всеки поотделно с наздравица. След хапването всички гимнастички станаха да покажат уменията си да дансинга.

Грациите пък постигнаха поредния си успех благодарение не само на силната си игра, но и на ритуал. Новите трика на момичетата притежават символ, който стои на гърдите -розетата от Плиска. "Това е много силен знак, символ, който освен подготовката да ни вдъхва още сила и енергия. Искам момичетата да се чувстват велики", разкри пред "Гонг" Ананиева. Всяка от грациите има "свой" различен символ, който се намира на върха на нейната "лична" розета, специфичен за нея и темперамента й.

Политици хвалят златните момичета

Президентът на България Росен Плевнелиев изпрати поздравително писмо до българските гимнастички, които завоюваха два златни и един сребърен медал на Световната купа в София.

"Блестящото ви представяне вдигна публиката в зала "Арена Армеец" на крака. Вие превърнахте 29 май в незабравим златен ден за художествената гимнастика на България, заслужено получихте най-високата оценка и се изкачихте на най-високото място в почетната стълбица. Безспорната ви победа е повод за национално самочувствие и гордост. Тя ни вдъхва оптимизъм, че българската художествена гимнастика освен утвърдени традиции има и блестящо бъдеще", пише държавният глава в писмото си до грациите.

"Благодарим ви за всичко Ина Ананиева, Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Невяна Владинова ! Поклон ! И успех в Рио", написа пък спортният министър Красен Кралев в своя "Фейсбук" профил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай