Грациите с две злата за сбогом с България (ОБЗОР)

Грациите с две злата за сбогом с България (ОБЗОР) | StandartNews.com

Рускините са машини, но нашите са огън, заяви Красен Кралев

Ансамбълът ни по художествена гимнастика смаза конкуренцията в Гран при на София. Грациите ни грабнаха златните медали на пет ленти и на два обръча и три бухалки, след перфектно изиграни съчетания. Момичетата получиха 18.550 точки и на двата финала, което е и най-добрата им получена оценка в цялата кариера. Втори на пет ленти бяха Русия с 18.300, а бронзовите медали отидоха при отборите на Беларус и Израел с равен брой точки - 18,150 т.

На финала на два обръча и три бухалки среброто грабнаха Беларус, а бронз Италия. Това бе последното участие на грациите ни пред родна публика и след него те си взеха сбогом по най-хубавия начин. Момичетата на треньорката Ина Ананиева си припомниха цялата си кариера преди последното си състезание, а именно Олимпиадата в Рио. След него те слагат край на кариерата си. "С малко мъка си спомнихме за всичките 71 медала, които тези не златни момичета , а герои на България, спечелиха", отсече президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Министърът на спорта Красен Кралев награди златните ни момичета и застана до тях, за да чуят химна след заслужения триумф.

"Усещането е невероятно. Те носят огромна страст особено пред родна публика. Рускините може да са машини, но нашите момичета са огън, те горят!", категоричен и емоционален бе Кралев пред БНТ. Който не издържа и отиде да поздрави момичетата веднага, след като получиха 18.550 т. "Щастливи сме и се радваме, че родната публика ще чуе националния химн отново", казаха пък момичетата.

Страхотна Неви грабна бронз

На финалите в индивидуалното състезание на Гран При на София Невяна Владинова грабна бронзовия медал на лента с 18.250 точки. Неви се пребори за подиума след безгрешно изиграно съчетание. Златото отиде при рускинята Яна Кудрявцева с 18.900 т., а среброто при южнокорейската състезателка Йон Джае Сон - 18.450 т. На финалите на обръч Неви завърши пета. Нашето момиче зае и шестото място на топка. На същия уред другата българка, класирала се за финала Катрин Тасева завърши седма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай