Грациите грабнаха бронза в Рио

Грациите грабнаха бронза в Рио | StandartNews.com

Грациите ни в художествената гимнастика завършиха по блестящ начин българското участие на 31-ата олимпиада в Рио. Световните шампионки в многобоя за 2014-а ликуваха с бронзовото отличие. Красавиците ни събраха общ сбор от 35,766. Шампионки са рускините с 36,233 т. Среброто отиде при Испания с 35,766, които имат колкото и нашите.

Ансамбълът ни игра отлично в първото съчетание с ленти и получи втора оценка от 17,700 т. Нашите даже изпревариха с десета Русия, а първи бяха Испания със 17,800 т. Във второто на обръчи и ленти нашите пак получиха втора оценка от 18,066. Испанките обаче спечелиха среброто, защото имаха по-висока оценка на изпълнение с 1 десета от нашите.

На олимпийски игри при ансамблите до днес България имаше един сребърен медал от Атланта 96 и бронзов от Атина 2004. В Лондон 2012 грациите ни заеха шесто място. С многобоя на ансамблите приключи българското участие в Рио. Страната ни спечели още сребърен медал в леката атлетика чрез Мирела Демирева и бронзов в женската борба.

Сили на грациите от трибунита даваха президентът Росен Плевнелиев, министър Красен Кралев, генсекът на БОК Белчо Горанов, вицето на комитета Любо Ганев и легендарната Мария Петрова.

Момичетата: Оставихме сърцата си на терена

"Вече спокойно може да кажем, че сме сбъднали мечтата си за спечелим медал от олимпиада, заяви със сълзи на очи капитанката Михаела Маевска. -Толкова сме щастливи, че дори не можем да го опишем. Излязохме днес и оставихме сърцата си на терена. Играхме като лъвове и най-вече за удоволствие, като за последно. Този медал е за цяла България".
Християна Тодорова заяви, че медалът в Рио за тях е златен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай