Главчев се пусна в битката за купа "Васил Левски"

Главчев се пусна в битката за купа "Васил Левски" | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в юбилейното колоездачно състезание за Купа "Васил Левски". Двудневната обиколка, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, се проведе под почетния патронаж на председателя на парламента. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Преди да се включи в надпреварата между любителите-колоездачи от село Къкрина до Ловеч, Димитър Главчев отбеляза пред журналисти, че фигурата на Васил Левски е толкова голяма, че всеки българин може да намери в нея нещо за себе си. Той е най-светлият образ в нашата история, пример за честност, за искреност, за свободолюбие, добави председателят на парламента. Ако перифразираме неговата мисъл „Времето е в нас и ние сме във времето", се надявам Левски да е в много от нас, защото всички го носим в нас, посочи Димитър Главчев.

Председателят на Народното събрание ще връчи наградите на победителите в категория „Мъже" пред паметника на Васил Левски в Ловеч. Колоездачното състезание за Купа "Васил Левски" бе организирано от областния управител на Ловеч в партньорство с Колоездачен клуб „Хемус 1896" - Троян, Български колоездачен съюз, Общините Карлово, Троян и Ловеч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай