Георги Иванов е Атлет №1 на България за 2014 година

Георги Иванов е Атлет №1 на България за 2014 година | StandartNews.com

София. Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов (на снимката) е Атлет №1 на България за 2014-а година. Той получи 374 т в анкетата на списание "Атлетика" и Atletikabg.com. Традиционно гласуват спортните журналисти отразяващи леката атлетика в България. На второ място е Ивет Лалова с 352 т, а на трето Митко Ценов - 287 т.

Церемонията се проведе днес в зала "Шипка" на х-л "Кристъл Палас". Иванов бе награден с картина на известния график Васил Попов лично от президента на БФЛА Добромир Карамаринов. Той му връчи и сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване на тема "Пегас от Вазово" от серията "Съкровищата на България" от основния спонсор на федерацията Fibank. "Искам да благодаря на Fibank за това, че през годините винаги сме си партнирали и продължаваме това ползотворно партьорство и през 2015-а година, каза Карамаринов.

От името на телекомуникационния партньор на БФЛА - Мтел Иванов бе награден със смартфон Lenovo от г-жа Зорница Бъчварова, направление бизнес клиенти в Мтел. "За мен е чест от името на ръководството на компанията Мтел да ви поздравя за приза Атлет на годината и да ви пожелая много силни изяви през годината. Като телекомуникационен партньор на БФЛА ще продължим и за напред да помагаме на българската лека атлетика", заяви г-жа Бъчварова.

Представителят на Гаторейд за България Тамир Шабат обяви Борис Воденичаров за треньор на 2014-а. Воденичаров е личен треньор на Георги Иванов. Шабат награди треньор №1 с картина на Васил Попов. От Мтел г-жа Бъчварова му подари смартфон Lenovo. Главният редактор на сп. "Атлетика" Антон Бонов награди с картина Иво Балабанов като Най-перспективен млад атлет на България за 2014-а. Г-жа Бъчварова му връчи смартфон Lenovo. Същият смартфон тя връчи и на треньора на Балабанов - Йордан Янев.

В знак на благодарност за ползотворното сътрудничество президентът на БФЛА Добромир Карамаринов подари състезателни екипи на националния тим на Тамир Шабат и Зорница Бъчварова.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай