Гъста мъгла отложи старта на Супер-Г в Банско

Гъста мъгла отложи старта на Супер-Г в Банско  | StandartNews.com

Заради гъстата мъгла в горната част на пистата стартът за Световната купа за жени бе отложен с половин час. Организаторите обявиха, че състезанието ще започне в 12,30 часа, а не в 12,00 часа.

Това не помрачи по никакъв начин настроението на интернационалната агитка от няколко хиляди души, която атакува Бъндеришка поляна още рано сутринта. Българи, туристи от съседните страни Гърция, Македония, Сърбия и Румъния, англичани, израелци и руснаци пристигнаха в града под Тодорка, за да видят елита на женските ски – Линдзи Вон и компания.

„Няма как да пропуснем да видим тези скиорки, не всеки път са в България. Благодарение на перфектния ски център над Банско обаче тук се провеждат няколко Световни купи в последните години. Затова сме отново тук", каза Зоран от Македония, който бе заедно с още няколко младежи от западната ни съседка.

Любителите на белия спорт бяха край трибуните още в 10,00 часа в събота, цели два часа преди обявения старт на състезанието. От деца до 80-годишни баби и дядовци буквално окупираха Бъндеришка поляна, където са изградени трибуните и е финалът на надпреварата на най-добрите скиорки в света.

„Супер е всичко тук – и времето, и пистите, днес няма да караме, за да гледаме дамите от световния ски елит. Това е страхотна реклама за страната ви, ще ви гледат по целия свят", споделиха руски туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай