Фетел взе победа за "Ферари" в Малайзия

Фетел взе победа за "Ферари" в Малайзия | StandartNews.com

Себастиан Фетел постигна първа победа за новия си отбор "Ферари" в Гран При на Малайзия, втори кръг от сезон 2015 във Формула 1.

Четирикратният световен шампион успя да измъкне победата от фаворита "Мерцедес", за който карат Люис Хамилтън и Нико Розберг. Фетел стартира на пистата "Сепанг" втори между двата болида на конкурентния отбор и показа майсторство в комбинация с новата тактика на "Ферари". 

Хамилтън завърши втори на 8 секунди зад победителя, а Розберг оформи топ 3 с пасив от 12 секунди. Съотборникът на Фетел Кими Райконен стигна до четвъртото място, въпреки че спука гума в самото начало на състезанието. Двата болида на "Уилямс" с Валтери Ботас и Фелипе Маса финишираха съответно пети и шести. Страхотно се представиха младите във Формула 1 Макс Верстапен и Карлос Сайнц, които донесоха седмо и осмо място за "Рено". Топ 10 пък допълниха съотборниците в "Ред Бул" Данийл Квят и Даниел Рикиардо.

С второто си място Хамилтън запазва лидерска позиция в генералното класиране с 43 точки. Фетел е втори само с 3 по-малко, а Розберг е трети с 33.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай