Европейското по хокей в Албена вместо в Анталия

Европейското по хокей в Албена вместо в Анталия | StandartNews.com

От 27 до 31 юли в Албена ще се проведе европейското първенство по хокей, което е преместено в родния курорт от турския Анталия, съобщиха от Албена. Причина за преместването на домакинството в последния момент е ситуацията в южната ни съседка и обявеното извънредно положение в Турция. Албена е избрана за домакин на база опита в развитието и на този спорт. Състезанието е за юноши до 18 г. и ще се се проведе на игрището с изкуствена тревна настилка с олимпийски размери. В шампионата на Стария континент ще участват съставите на Беларус, Португалия, Турция и България, информират още от комплекса.

Веднага след края на първенството, от 1 до 7 август Албена ще бъде домакин на проектите „Близнаци" на Летен лагер 2016 г., съфинансирани от Европейската федерация по хокей и Българската федерация по хокей на трева. Треньорите, които ще отговарят за практическите занимания са Дани Бери от Великобритания, Джефри Бил и Тван Ван ден Берг - треньори в Атена, Холандия, Калоян Чернев и Руслан Стефанов . Главен координатор на проекта е Лиляна Янева.

Европейската надпревара стартира идната сряда, като първата среща е между отборите на Беларус и Португалия, които играят от 16.15 часа. След тях от 18.30 часа един срещу друг ще застанат тимовете на Турция и България. Във втория ден срещите са съответно Беларус – Турция и България – Португалия. На 30 юли срещути ще са преди обяд – първият мач е между Турция и Португалия от 9 часа, а от 11.15 ч. българския тим се изправя срещу отбора на Беларус. В последния ден на първенството от 9 часа ще се играе срещата за третото място, а от 11.30 – финалът, след което официално отборите ще бъдат наградени и първенството закрито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай