Елица се размина със златото в Рио

Елица се размина със златото в Рио | StandartNews.com

Елица Янкова направи страхотно представяне в турнира по женска борба в кат. до 48 килограма в Рио. Варненката успя да преодолее три девойки, но бе спря на полуфиналите от голямата фаворитка Мария Стадник от Азербайджан. Тази вечер Янкова ще играе репешаж за бронзовия медал, който може да е първи за България на тазгодишните олимпийски игри в Рио.

Иначе в първия кръг Янкова срази камерунката Ребека Муамбо Ндоло. Българката не остави никакви шансове на 31-годишната бронзова медалистка от Игрите на Добра воля в Глазгоу 2014 и я победи с 10:0 точки и технически туш.

Елица продължи победната си серия като надви силната Милана Дадашева. Рускинята търсеше постоянно атака в краката на Елица и така стигна до първите две точки. След това й присъдиха още две точки за 4:0. 2:27 минути след началото на срещата Елица почна обрата. Накрая Елица се поздрави с успех - 9:7.

След това Янкова удари колумбийката Кастило с 3:2 точки на четвъртфиналите. В полуфиналите обаче тя бе спряна от Стадник, чиито треньор е Симеон Щерев.

Преди това за съжаление Мими Христова допусна загуба още в първата си среща в категория до 58 кг. Нашето момиче отстъпи на Оркон Пувердорж (Монголия) с 4:7 точки. За съжаление монголката падна в още следващия си мач и така Христова отпадна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай